Gå till innehåll
Svenska Dartförbundet
Svenska Dartförbundet

Svenska Dartförbundet

Svenska Dartförbundet är förbund som verkar för idrotten dart och är ett specialidrottsförbund (SF) i riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats.

Den organiserade dartverksamheten i Sverige är indelad i 7 specialidrottsdistriktsförbund (SDF) utifrån en geografisk indelning.

Stockholms Dartförbund (StDF) Länk till annan webbplats.

Upplands Dartförbund (UDF)

Götalands Dartförbund (GDF) Länk till annan webbplats.

Västsvenska Dartförbundet (VDF) Länk till annan webbplats.

Svealands Dartförbund (SveDF)

Nedre Norrlands dartförbund (NNDF)

Skånes Dartförbund (SkDF) Länk till annan webbplats.

Distrikten bedriver egna aktiviteter så som seriespel och tävlingar inom sitt upptagningsområde. De är även behjälpliga för föreningarna inom samma område att utöva idrotten i linje med de standarder och krav som finns inom idrotten.

SvDF har ansvaret för tävling och serieverksamhet på Nationell nivå. Där ingår riksserien som är SvDF´s nationella serie.

Svenska Mästerskapen arrangeras varje år och kommer att arrangeras av Upplandsdartförbund 2021 tom 2024. Tävlingen innehåller flera olika klasser.

Sverige arrangerar en internationell tävling som heter Swedish Open. Den spelas varje år i augusti i Malmö på Scandic Triangeln.

Disciplinära frågor

SvDF har en disciplinnämnd. I nämnden hanteras ärenden som rör tävlingsverksamhetens aktiva utövare. När det gäller disciplinära ärenden på föreningsnivå så hanteras det av FS.

Publicerad: 2022-11-15

Senast uppdaterad: 2023-04-28

Författare: Dejan Nedanovski

Sponsorer

Postadress

Guldgubbegatan 5 E

43433 Kungsbacka


Kontakta oss

070-9501521

kansli@dart.se